Fit en Balans

Yoga Praktijk

Kennismaken met Mindfulness, 8 lessen start zondag 16 september, aanmelding open

Kennismaken met Mindfulness: 8 lessen, zondag 9 – 10 uur, in Houtrust Squash, Laan van Poot 18

Data: zondag 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november, en 18 november

Kosten: 25 euro voor de hele reeks, losse les 5 euro

Aanmelden: info@fitenbalans.nl

Toelichting: deze training is een project dat parallel loopt aan  mijn opleiding in MBCT (mindfulness based cognitive therapie voor therapeuten). Om deze reden kun je de training volgen tegen kostprijs (zaalhuur en materiaal).

Benodigdheden: een schriftje/ logboek voor aantekeningen, tips en het bijhouden van je oefening en ervaringen, een geheugenstickje om na de les het oefenmateriaal op te zetten zodat je thuis kunt oefenen.

Wat doet mindfulness voor je ?

Mindfulness brengt je vanuit een ‘doe en actie modus’ naar een ‘voel en zijn modus’. Dit zorgt voor integratie van de verschillende delen en functies van je hersenen. De regulerende functies van je hersenen worden daardoor beter. Denk bijvoorbeeld aan het reguleren van je emoties, het kunnen voelen van jezelf en het kunnen afstemmen op anderen, het reguleren van angst en spanning, het bewust worden van wat er is, zodat je minder snel in een automatische reactie schiet, en het verbeteren van je intuitie.

Daarnaast heeft het beoefenen van mindfulness ook wetenschappelijk aangetoonde fysieke gevolgen. Het verbetert het immuunsysteem, het vermindert ontstekingen in je lichaam, het optimaliseert een enzym dat van invloed is op het repareren, behouden en verbeteren van je telomeren (uiteinden van het DNA) en het heeft een positieve invloed op je het cardio-vasculaire systeem, denk aan bloeddruk, hartslag en cholesterol.

Reacties gesloten.